Steak sandwich – enklast är godast mitt i veckan!

av socialliberalernasnyheter

Grillad entrecote/ryggbiff på surdegsbröd2.

Grillad ryggbiff eller entrecote på surdegsbröd med färsk, riven pepparrot och rå äggula.

Perfekt snabbmat som passar vardag som helg!

1 skiva entrecote eller ryggbiff per person.
Surdegsbröd
Ruccola
Smör
Färsk pepparrot, riven
1 äggula per person

Gnid in de rumsvarma köttskivorna med lite olja och kryddor. Det räcker bra med peppar och flingsalt! Allt utom färdig grillkrydda är tillåtet:)
Skiva surdegsbrödet tunt och smöra med riktigt smör.
Lägg eventuellt lite ruccola på brödet.
Skala och riv färsk pepparrot.
Grilla köttet en gång på varje sida, det ska INTE vara genomstekt, för bästa smak och konsistens. Grilltiden kan variera beroende på skivornas tjocklek. Låt köttbitarna vila minst tio minuter innan de skärs i mindre skivor.
Lägg sedan kött, äggula och pepparrot på varje brödskiva. Ringla gärna över lite god olivolja.

Servera, fantastico!

Recept och bild: Tina Höstlycke

Annonser