Husrems gröna ärtsoppa med kammussla- en helt fantastisk förrätt!

av socialliberalernasnyheter

ärtsoppa

Ertesuppe med grillet kamskjell.

For dere som ønsker å smake denne, kommer herved en enkel oppskrift:

1 løk i grove biter
2 hvitløksfedd, finhakket
2 bakepoteter i grove biter
1 grønnsaksbuljong
500 g frosne grønne erter
1 bunt frisk mynte, grovhakket
2 små hjertesalater, grovhakket
Salt og pepper
1 kamskjell til hver porsjon
Smør til steking/grilling

Suppen

Kok løk, hvitløk og poteter møre under lokk i buljong (ca 20 minutter) Tilsett ertene og kok videre i 8-10 minutter uten lokk. Rør inn mynte og salat i suppen. Kjør den glatt med en stavmikser, og det gjør ingen ting om suppen er litt grov i konsistensen. Smak til med salt og pepper.

Kamskjell

Smelt smør i en grillpanne eller vanlig stekepanne. Stek kamskjellene gyldene i det brune (ikke brente) smøret i ca 1 minutt på hver side.

Ha den varme suppen i en skål og legg ett kamskjell forsiktig ned i skålen. Pynt gjerne med litt ekstra mynteblader.

Här hittar du Husrems Kjökken på facebook!

Annonser