Husrem presenterar höstens mustigaste köttgryta – fredagsmys BIG time!

av socialliberalernasnyheter

höstgryta

Til 4-5 voksne personer:

1,7 kg høyrygg av okse
Olje eller smør til steking
3-4 gulrøtter (i staver)
3 Sjalottløk (finhakket)
1 stor løk (i strimler)
4 fedd hvitløk (finhakket)
1-2 ss tomstpuré
4-5 dl kalvekraft
1/2 flaske rødvin
2 ss honning
Fersk timian
Stekt sopp etter eget ønske.
Salt og pepper

Kutt kjøttet i ikke alt for små biter og krydre med salt og pepper. Dette brunes i en varm gryte med olje eller smør. Stek i omganger så kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en annen kjele/gryte.
For å få en litt tjukkere gryte har du over hvetemel over det stekte kjøttet og blander godt. Gjenta etter neste steking av kjøttbitene.

Bruk så samme gryte som du stekte kjøttet i. Ha i litt olje eller smør og fres sjalottløk og løk i 5 minutter på ganske stek varme. Tilsett så finhakket hvitløk og tomstpuré, bland godt og la dette surre i ca 10 minutter på noe lavere varme.

Tilsett så gulrøtter, timian, kraft, rødvin, og det stekte kjøttet og la dette småkoke til kjøttet er mørt (ca 2 timer) rør/bland av og til.
Tilsett honningen når det gjenstår en halv time, og smak til med salt og pepper.

God middag!

Länk till Husrems Kjökken på facebook: https://www.facebook.com/husremskjokken

Annonser