Husrems finfina ”Torskesuppe”- norwegian style!

av socialliberalernasnyheter

torskesuppe

Torsk i stykker, benfri og skinnfri
2 gulrøtter i biter
1 stangselleri i biter
1 løk i biter
2 fedd hvitlø, finhakket
1/2 chili, finhakket
2 X hermetiske tomater, grovhakkede
2 dl fiskekraft
3 blader basilikum
Sitronsaft
Salt og pepper

SUPPEN

Kutt løk, stangselleri, og gulrøtter i biter. Finhakk chili og hvitløk. Ha litt olje i en kjele og ha i det hakkede og la det surre på medium varme i 15 minutter, Ikke la det bli brunt. Ha i hermetiske tomater og la det surre i 15 minutter, slik at grønnsakene blir møre. Ha i finhakket basilikum og fiskekraften, og la dette koke på medium varme i 15 minutter uten lokk. Rør av og til.

Ha hele hærligheten over i en blender og kjør det til en fin suppe. Du kan også bruke en stavmikser.

FISKEN

Kok opp en kjele med godt saltet vann. Ha i fiskestykkene. Nå vil det slutte å koke. Varm opp til kokepunktet og trekk kjelen av platen. La fisken trekke i 12 til 15 minutter.

Anrett i dyp skål. Først suppen. Så legges fisken forsiktig på toppen. Ha over revet limeskall eller revet sitronskall. Pynt med friske urter.

Vel bekomme!

Länk till Husrems Kjökken på facebook: https://www.facebook.com/husremskjokken?fref=ts

Annonser